Fotogeniek Antwerpen

Joël Verheyen

Scroll down to Discover

Achter de lens

01.

Joël Verheyen

Hallo, mijn naam is Joël Verheyen en ben geboren in ’87 te Wilrijk. In mijn jeugd heb ik altijd in Hoboken gewoond, tot m’n 21 en dan ben ik verhuisd naar Plantin en Moretuslei in Antwerpen.

Momenteel woon ik met mijn vriendin in Brasschaat, maar kom nog elke dag in de stad Antwerpen aangezien ik als programmeur door de dag werk voor een klant in Antwerpen. Ik werk als freelancer en doe software ontwikkeling. Na het werk maak ik er vaak een gewoonte van om door de stad te trekken en te shooten.

Eerste spiegelreflex, Canon 500D

Rond mijn 20 jaar ben ik begonnen met fotografie. Mijn eerste serieuze camera die ik kocht was een Canon EOS 500d met een standaard kit lens. Toen trok ik vooral nog in automatische modus, maar al snel werd duidelijk dat dit niet altijd zorgde voor scherpe foto’s met een juiste belichting. Ik ben toen begonnen met het lezen van online artikels en bekijken van YouTube videos om m’n fotografie kennis bij te schaven.

Toen ik m’n theorie op zak had ben ik meer gaan experimenteren in de praktijk. Zoals waarschijnlijk elke amateur fotograaf merk je na een tijd dat je camera & lenzen niet hetzelfde resultaat opleveren dan de beelden die je vaak ziet in magazines en op’t internet. Na wat sparen kon ik mijn eerste echte professionele camera aanschaffen met enkele lenzen uit de professionele L serie van Canon.

Eerste full-frame camera, Canon 6D

Vooral avond en nachtfoto’s zagen er beter uit aangezien ik een hogere ISO (lichtgevoeligheid) kon gebruiken zonder dat de foto’s teveel zouden lijden door ruis. Hierdoor was het mogelijk om ‘s avonds laat in de donkere toch mooie foto’s te trekken met een goede belichting. Toen is eigenlijk het idee ontstaan om foto’s te trekken van Antwerpen by night.

Antwerp by night

In 2016 heb ik een hele serie foto’s getrokken van Antwerpen by night. Ik postte deze foto’s op social media zoals Facebook en Instagram en kreeg veel positieve reacties. Dat motiveerde me om de reeks verder te zetten en is de website www.antwerpbynight.com ontstaan.

Na enkele maanden merkte ik dat ik me toch wat had beperkt qua naam; ik kon toch moeilijk foto’s met daglicht op m’n website gaan posten die de naam “antwerp by night” draagt? Vandaar is het idee gekomen om een wat generieke naam te verzinnen… Deze naam is Fotogeniek Antwerpen geworden.

Fotogeniek Antwerpen

Fotogeniek Antwerpen bestaat sinds 2017, zowel de website als de Facebook pagina Fotogeniek Antwerpen. Ondertussen heeft de FB-pagina meer dan 1600 leden. Als je graag lid wordt kan je hieronder op “vind ik leuk” te klikken. Dan blijf je voortaan op de hoogte van de nieuwe foto’s die worden toegevoegd.